Idei de mâncare zilnică

Idei de mâncare zilnică - Chefs Evolution

Uneori, o singură întrebare simplă precum ”ce mâncăm la prânz?”  poate provoca panică, mai ales dacă ai copii. O întrebare importantă, ce poate fi adresată în oricare moment al zilei. Poți crede că dacă vei alege să planifici un meniu pentru întreaga săptămână, problema va fi rezolvată. Dar, în ciuda acestui fapt, totuși mai există lipsa ideilor de meniu și feluri de mâncare pentru fiecare masă a zilei. Deci unde găsești inspirație și idei pentru mâncarea zilnică?

https://mancaregatita.ro/collections/mananci-din-oala-cu-bunatati

https://mancaregatita.ro/collections/supe-si-ciorbe

De unde iei idei noi de preparate culinare?

Te întrebi cum găsești atâtea opțiuni și idei pentru a umple meniul fiecărei zi a săptămânii? Există câteva moduri în care asta nu va mai fi o corvoadă și toată lumea din familie va fi fericită. Deci, de unde te inspiri când cauți idei de mâncare? Verifică ce recomandări fac cei de la Chefs Evolution:

  • Lista de feluri de mâncare cunoscute și consumate cu plăcere - pe o foaie notează toate preparatele pe care le pregătești și îți plac ție și familiei. Există mâncăruri din carne, fără carne, supe, mâncăruri din pește și idei pentru micul dejun și cină. Când habar nu ai de cină, verifică listă și ceva gustos și dovedit îți va atrage atenția. Aceasta este baza pentru planificarea meselor și găsirea unor idei potrivite pentru oricând vrei să gătești.
  • Lista de preparate de încercat – aici sunt incluse rețete pe care vrei să le încerci în viitorul apropiat. Merită să pregătești o rețetă nouă la fiecare 1-2 săptămâni. Dacă îți place preparatul, acesta intră pe lista mâncărurilor cunoscute și populare. 
  • Cataloage și reviste publicitare – uneori merită să compui un meniu pe baza revistelor magazinelor mari pe care le răsfoiești. Poți găsi fie rețete, fie produse care se află la reducere și care te vor ajuta să economisești bani.
  • Grupuri pe rețele social media – dacă vei intra în diferite grupuri, de exemplu de gătit, pe Facebook, te poți inspira din recomandările celorlalte persoane și poți chiar să ceri informații suplimentare despre modul de pregătire al rețetelor.
  • Site-uri de gătit – fie că sunt site-uri unde sunt postate în mod regulat rețete, fie că alegi unul precum https://mancaregatita.ro/, unde vei găsi preparate gătite ca acasă de Chefs Evolution și de unde, chiar poți comanda pentru acele zile când nu ai chef sau timp de stat în bucătărie.
  • programe tv culinare – merită să urmărești diverse programe TV culinare, de unde poți găsi inspirație și idei de mâncare de la cei mai buni. Printre aceștia se numără Jamie Oliver sau Gordon Ramsay.
  • Cărți de bucate – chiar dacă poate fi o variantă tot mai puțin întâlnită, căci mediul online îți oferă tot ceea ce ai nevoie, merită să iei o pauză de la tehnologie uneori și să răsfoiești o carte de bucate, așa cum făceau părinții și bunicii, care nu aveau aproape deloc alternative. 

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate