Stii care sunt preparatele traditionale romanesti? Bogata in arome si mancaruri reconfortante, bucataria romaneasca ramane adesea necunoscuta strainilor. Aceasta cultura gastronomica cu influente multiple reuneste un mix de tehnici, preparate si produse care provin din Rusia, Turcia, Ungaria, Germania si tarile slave.
Pentru a gusta ce este mai bun din aceasta bucatarie, cel mai bine ar fi sa te poti aseza in bucataria unei bunici romance care gateste mancaruri traditionale care s-au transmis din generatie in generatie de secole. O alta varianta este posibilitatea de a comanda online o mancare cu carne livrata chiar la tine acasa.
Iata ca iti prezentam cateva preparate traditionale romanesti, pe care le poti manca la tine acasa, la birou sau oriunde ai dori sa iti fie livrate.
Ciorba
Ciorba este una dintre cele mai traditionale preparate romanesti. Aceasta ciorba cu aroma usor acrisoara poate fi preparata in o mie si una de moduri, diferind in functie de familii si regiuni. Consumat in general iarna, este facuta initial din smantana si ardei rosu fermentat, dar poate contine diferite ingrediente: cartofi, sfecla, ciuperci, dar si carne sau burta.
Tocanita
Tocanita este o specialitate romaneasca servita mai ales in lunile de iarna. Este o tocana bogata si reconfortanta de carne si cartofi, facuta cu carne de vitel, pui sau porc care se gateste ore in sir cu vin si plina de arome pentru a obtine acest preparat delicios si atat de hranitoare. Servita cu mamaliga traditionala, aceasta tocana de carne este un preparat tipic de Craciun.
Rasolul
Rasolul este o mancare servita si in iernile lungi si reci romanesti. Pe baza de carne (vita, miel, porc, pui, gasca... in functie de gust si disponibilitate), cartofi si legume, aceasta tocanita se serveste in mod traditional in doua etape. Pentru inceput, supa si apoi carnea si restul ingredientelor.
Racituri sau piftii
Raciturile sunt un fel de terina preparata cu carne de porc si jeleu, un preparat tipic de Craciun.
Mititei
Mititei sunt probabil printre cele mai populare si apreciate specialitati din Romania. Se consuma mai ales in perioada de vara si, in general, cand conditiile meteo fac posibila organizarea de gratare in aer liber. Acestia sunt carnati din carne tocata de vita, oaie si porc, usturoi si diverse condimente. Gatite in mod traditional la gratar, crocanti la exterior si umezi si fragezi la interior. Se consuma insotiti de zacusca, un amestec de legume conservate in ulei si otet sau cu mustar si chifle.
Sarmale
Acest fel de mancare traditional este foarte popular si iubit in Romania. Acestea sunt frunze de varza murate, umplute cu carne de porc, orez si legume si fierte mult timp intr-un bulion de rosii intr-o oala de teracota. Acest fel de mancare calda si reconfortanta se serveste de obicei cu smantana si mamaliga.
- https://chefsevolution.ro/blogs/blog/idei-de-feluri-de-mancare-romaneasca-pe-care-sa-le-comanzi-daca-nu-ai-chef-sa-gatesti
- https://chefsevolution.ro/blogs/blog/5-mancaruri-romanesti-pe-care-trebuie-sa-le-incerci
- https://chefsevolution.ro/blogs/blog/ce-mancam-in-seara-asta
- https://chefsevolution.ro/blogs/blog/mancaruri-romanesti-felul-doi-tu-ce-alegi