Nu știu ce să fac de mâncare :(

Nu știu ce să fac de mâncare :( - Chefs Evolution

Nu ești sigur ce să pregătești de mâncare? Cauți inspirație culinară? Ești în locul potrivit! Indiferent de preferințele alimentare sau abilitățile de gătit, toată lumea va găsi aici o rețetă pentru cină. 

Pe site-ul https://mancaregatita.ro/ vei găsi preparate gătite și idei de rețete, a căror pregătire va dura fie câteva minute, fie rețete ceva mai solicitante - pentru pasionații cu experiență de gătit.

Fie că îți place sau nu să gătești, poate deveni obositor să o faci în fiecare zi. Și chiar dacă nu gătitul în sine este înfricoșător, ”inventarea” meniului este. Pentru că trebuie să fie diferit față de ieri, ceva diferit față de acum o săptămână și de preferință, rapid, sănătos și colorat, pentru ca toată lumea să mănânce. Ți se întâmplă și ție acest lucru? Atunci este momentul să te inspiri din ideile oferite de Chefs Evolution, care sunt gustoase și sănătoase.

Cina rapidă – pastele domnesc suprem

  • Spaghete cu carne

Carne tocată, de preferat curcan sau vită. Adaugă carnea la ceapa prăjită, condimentează și prăjește-o. Dacă vrei să realizezi o variantă mai sănătoasă, adaugă morcovi dați pe răzătoare și pătrunjel. Se adaugă apoi un borcan de sos de roșii (de preferat de casă) și ierburi provensale. Servește alături de paste.

  • Paste cu pui și ciuperci

O rețetă simplă, totul ajunge în tigaie. În funcție de preferințele tale culinare, poți face o variantă cu sau fără smântână. Și să înlocuiești spanacul cu pătrunjel verde din belșug. Aici, chestiunea alegerii formei pastelor poate fi un element de încurajare a consumului, mai ales a celor din familie care întorc capul când văd verdele în farfurie.

  • Paste cu pui și ciuperci

Este o rețetă asemănătoare cu cea de mai sus. Totul se amestecă în tigaie. Taie pieptul de pui în bucăți mici și prăjește-l, adaugă ciupercile tocate și mai lasă-le o vreme pe foc, adăugând smântâna la final. Se servește cu paste, stropite cu pătrunjel verde.

Prânz - feluri de mâncare în 15 minute

Se prăjește orezul și ceapa tocată mărunt în ulei de măsline, se toarnă bulion sau apă si se lasă la fiert. Adaugă mazărea verde și spanacul (pot fi congelate). Se fierbe, amestecând din când în când, eventual adăugând apă.

Este important să nu devină moale. La final se presară cu parmezan ras. Poți înlocui spanacul și mazărea cu, de exemplu, ciuperci și broccoli. Broccoli trebuie adăugat la sfârșit pentru a se păstra crocant și colorat.

  • Tocană cu curcan și porumb

Se pune ceapa tăiată cubulețe și pieptul de curcan în tigaie și se prăjesc. Asezonează după dorință (poți experimenta chiar și cu curry în acest caz) și adaugă sosul de roșii. Lasă la foc mic, iar după un timp completează mâncarea cu o conservă de porumb.

Tocăniță poate fi  asezonată cu busuioc proaspăt. Acest fel de mâncare poate fi servit în diferite moduri. Cu orez, tăiței, cu pâine albă sau în interiorul unei foi de tortilla.

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate