Comanda musaca

Comanda musaca - Chefs Evolution

Ești la servici și mori de foame? Da oare de unde să comanzi? Și ce să comanzi? Nu te impacienta! Chefs Evolution este aici și te ajută să îți treacă foamea! Îți recomandăm pentru prânz o musaca delicioasă! Intra pe site, vezi meniul si comanda mancare online pentru pranz sau cina.

N-ai auzit până acum de musaca?

Musacaua este un fel de mâncare pe bază de vinete sau cartofi, care include adesea carne măcinată. Este o mâncare prezentă în special  în bucătăriile din Orientul Mijlociu, țărilor Balcane și Egipt. Are foarte  multe variații locale și regionale. Denumirea acestuia vine din arabă și înseamnă “servit rece”.

Cea mai cunoscută variantă din Europa și America este varianta greacă. A fost creată în 1920 de Nikolaos Tselementes.  Multe variante  au un strat din sos făcut pe bază de lapte îngroșat cu ou sau  făină (sos beșamel). În Grecia, felul de mâncare are mai multe straturi și  este de obicei servit fierbinte.

Versiunile din Egipt, Turcia și Orientul Mijlociu sunt destul de diferite. În Egipt, Messa'aa poate fi făcută vegetariană sau cu carne. Iar ingredientul principal în ambele sunt vinetele prăjite. În Turcia, se prepară din vinete feliate subțire și prăjite. Și deobicei este servit cald într-un sos de carne pe bază de roșii. În Arabia Saudită muṣagga’a se mănâncă fierbinte, dar în alte țări arabe se mănâncă adesea rece.

Ți-e poftă pe ceva bun? Chefs Evolution face livrare mâncare în București și Ilfov!

Majoritatea versiunilor se bazează în principal pe vinete și roșii, de obicei cu carne tocată, în special carne de miel. Versiunea greacă include straturi de carne și vinete acoperite cu un sos Béchamel.

În Albania, Bulgaria,  fosta Iugoslavie și România, se folosesc cartofi  în loc de de vinete. Se mai pune carne de porc sau carne de vită. Iar ultimul strat este de obicei lapte sau iaurt amestecat cu ouă.

Există, de asemenea, o versiune cu trei straturi. Primul strat constă din carne de porc  și carne de vită măcinată. Stratul mijlociu constă din felii de cartofi. Iar ultimul strat este de obicei o cremă făcută din ouă și lapte. Fiecare strat este gătit separat. Apoi se unesc într-o tigaie și se coc până când blatul este rumenit.

Livrarea gratuita pentru mâncare comandata în București și Ilfov la comenzi de cel puțin 99 respectiv 149 de lei!

In România se face de obicei cu cartofi sau varză sau vinete. Primul strat este format din legume, apoi stratul de carne, și tot așa până când vasul este plin. Este acoperită deobicei ori cu felii de roșii , ori brânză zdrobită. Oala este apoi umplută cu sos de roșii.

Există, de asemenea, o variantă de paste.  În loc de legume se folosesc paste. Iar varianta „de post”, care este vegană, înlocuiește carnea cu ciuperci sau orice altă legumă.

Cum o facem noi cei de la ChefsEvolution? Ca și ingrediente folosim: cartofi, morcovi, țelină, ceapă, smântână, mozzarella, sare, piper, sos tomat și carne de porc. Toate ingredientele sunt proaspete și cu atenție alese. Doarece ingredientele proaspete și de calitate sunt baza unei mese gustoase. O băgăm la cuptor și așteptăm până se rumenește pe deasupra.

Nu îți place carnea? Alege livrare mâncare vegană în București!

Dacă ești vegetarian, și nu îți place să consumi, ești în locul potrivit!  Indiferent dacă a ales o dietă pe bază de plante din motive de sănătate, sau din preocupări etice.  Noi îți apreciem stilul de viață! Tocmai de aceea facem mâncare și pentru tine!

Pentru varianta din legume folosim vinete coapte, dovleci, ciuperci, cartofi, mozzarella,  sos de roșii și busuioc. Dar nu facem varianta vegetariană doar pentru musaca. Avem peste 40 de feluri de mâncăruri vegetariene! Uită-te pe meniul nostru și vezi ce îți place!

Pentru felul unu, poți comanda supă cremă de roșii sau supă de fasole neagră vegană. Pentru felul doi, avem zucchini noodles, ciuperci umplute, sarmale de legume sau mâncărică de mazăre. Facem și hummus de casă, năut cu sfeclă roșie sau hummus cu ardei roșu. Du-te vezi întregul meniu!

Ai mânca și ceva dulce? Comanda desert online!

După musaca ar merge bine și o delicioasa prăjitură de casă. Ce zici de plăcinta cu mere sau de salam de biscuiți? Sau ai vrea ceva mai cremos? Poți comanda de la noi tiramisu, cremșnit sau cremă de zahăr ars. Nu mai sta pe gânduri, comandă acum!

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate